Κλαμπ Σάντουιτς

COOKING

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 2 κλ. δενδρολίβανο
  • 2 κλ. ρίγανη
  • 5 κλ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το κλαμπ σάντουιτς

  • 4 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 2 αυγά
  • 6 φέτες μεγάλο ψωμί του τοστ
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 τομάτα κομμένη σε κάθετες στρογγυλές φέτες

Για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Για το κοτόπουλο

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
  • Τα βάζουμε στο τηγάνι και περιμένουμε να πάρουν χρώμα και οι δύο πλευρές. Aνακατεύουμε ελαφρά.
  • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα κλαδάκια από τα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο).
  • Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο και το βούτυρο μέσα στο τηγάνι να κάψει.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπoυλο στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το κόβουμε σε πλάγιες κάθετες φέτες πάχους 2 εκ.

Για το κλαμπ σάντουιτς

  • Καθαρίζουμε με χαρτί το τηγάνι που είχαμε βάλει το κοτόπουλο και βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε τις φέτες ψωμί στο τηγάνι ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν είναι έτοιμες καθαρίζουμε πάλι το τηγάνι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά.
  • Βάζουμε το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
  • Μόλις κάψει αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά μας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη (τα αυγά θα γίνουν μόνα τους).

Για την συναρμολόγηση

  • Απλώνουμε λίγη μαγιονέζα στην επιφάνεια κάθε φέτας ψωμιού και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
  • Στην πρώτη φέτα ψωμιού προσθέτουμε: 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, 1 αυγό και 2 φέτες μπέικον.
  • Στη δεύτερη φέτα ψωμιού προσθέτουμε: 1 φέτα τυρί, 1 φέτα ζαμπόν, το κοτόπουλο, το μαρούλι,  την τομάτα, αλάτι και πιπέρι.
  • Τη δευτερη φέτα ψωμιού την τοποθετούμε πάνω στην πρώτη φέτα ψωμιού, την τρίτη από πάνω κι έχουμε έτοιμο το πρώτο μας club sandwich.
  • Επαναλβάνουμε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες του τοστ έτσι ώστε να πάρουμε 2 club sandwich.
  • Τα κόβουμε με οδοντοτό μαχαίρι στα 4 έτσι ώστε να πάρουμε 4 τριγωνάκια.
  • Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

Συνταγή από:https://akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s